روش، بخش پنجم:هوای چیزهایی که خوندی رو داشته باش.
سلام
امیدوارم عباداتتون در این ماه مبارک مورد قبول درگاه حق تعالی قرار گرفته باشه.
به فکر مکتوباتی که وعده داده بودیم و هم چنین آژمون ها هستیم، نگران نباشید.
در این بخش می خوایم حرف هایی رو بزنی که کمتر گفته میشن ولی مهم اند. حرف هایی که نه فقط در المپیاد ، بلکه در زندگی هم به دردتون می خوره.
توهم یادگیری...
بلایی خانمان سوز.... برای خودتان و جامعه تان.
بسیار خطرناک تر از ندانستن.
مشکلی رایج که ممکن است ریشه مشکل از سیستم آموزشی و فرهنگ هم باشد، اما انداختن تقصیر گردن دیگران دردی از شما دوا نخواهد کرد.
در ادامه مطلب همراه من باشید تا این مشکل دقیق تر موشکافی شود :)
خبر(بعد از نگارش مطلب به من اطلاع داده شد): به علت استقبال بسیار کم از دوره اول کلاس ها و ثبت نام نکردن به موقع، کلاس های بعدی مرحله سه به تعویق افتاده.
اخبار خوبی برای گسترش المیپاد کامپیوتر در ایران برای سطوح مختلف شنیده می شود، اما وقتی از آن ها استقبال نشود، طبعن انگیزه مسئولین از بین می رود و پروژه ها نیمه کاره رها می شوند.
این بخش را به سه قسمت تقسیم می کنم:
1-درست نخواندن
یکی از توصیه های همیشگی این است که اگر به چیزی علاقه ندارید، وارد آن وادی نشوید. متاسفانه در بیشتر موارد با فشار خانواده ها این اتفاق می افتد. همین نبود علاقه و انگیره و عطش برای پیگیری باعث می شود شما مطلبی را یک دور بخوانید و بگویید دیگه فهمیدم، و آن را تا روز امتجان کنار بگذارید و یک تمرین هم از آن حل نکنید.
اما این عدم پیگیری هنگامی به سراغتان می آید، که هیچ درمانی رویش اثر نمی کند.
خیلی کلیشه است، اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده، هست و خواهد بود!
2-عمیق نشدن
ممکن است شما نکته ای(فرمولی) را بخوانید، و هزاران سوال با آن حل کنید. اما نفهمید که این نکته از کجا آمده است. این موضوع، در همه جا به شما بسیار ضرر خواهد زد. همیشه از خود بپرسید چرا؟ . زیرا طراحان سوال خود با این نکات آَشنایی دارند، و برای این که سطح فهم شما از موضاعات را محک بزنند، سوالی را طرح می کنند که با آن فرومول حل نشود، یا اگر بشود ، بسیار بسیار سخت باشد.
3- سوال را نفهمیدن
شما ممکن است دو مورد بالا را به خوبی رعایت کنید، اما وقتی سر آزمون به سوالی می رسید، صورت سوال را درست نخوانید و در نتیجه آن چیزی که سوال از شما خواسته است را نونسید.
اگر مطلبی که شما در جواب نوشتید،حتی حل یک سوال open (سوالاتی که تا کنون کسی حل نکرده است.) باشد، اما اگر دقیقن خواسته ی ساده صورت سوال را برآورده نکیند، نمره ای نمی گیرید،با این که می توانستید سوال را مثل آب خوردن حل کنید.
در نیتجه زمین و زمان را به آتش می کشید که این انصاف نیست... شاید بتوان در آینده روشی را پیدا کرد که بتوانیم توانایی ذاتی انسان ها را بسنجیم، اما اکنون ملاک انتخاب همین است، و باید سعی شود همه طبق یک چیز مورد بررسی قرار گرقته شوند.
کلام آخر هم این که،در زمانه ای که روند کنکور گرایی و تست زنی (با اشکلات بسیارش) باب شده است، یک نکته مثبت وجود دارد و آن فراوان بودن آزمون هایی است که شما بتوانید به صورت مداوم خود را محک بزنید، و نقاط ضعف خود را بشناسید. اگر چه استاندارد های لازم در طرح سوالات را نداشته باشند، اما باعث می شوند به خودتان بیاید و بتوانید این توهم را خودتان دور کنید
آقا معلومه که استقبال باید کم باشه.
اولا فیکس ۲ روز بعد آخرین نهایی بوده
ثانیا خیلیا تا قبل اومدن نتایج خانوانده هاشون تو این دوره ها شرکتشون نمیدن خصوصا که باید از شهر دیگه بیان تهران
ثالثا با این وضع سهمیه ها دومی ها خیلیاشون المپیاد رو ول کردند.
سومیا هم چون ممکنه بد برداشت شه صحبت نمیکنم دربارش!